| freedom ? |

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~
. ALHAMDULILLAH .
berlalu laa sudah tanggal 13 dis 2011
so,habis sudah laa perjuangan kami...

habis sudah?? jd?? freedom ?
"yaAllah kami bersyukur kepadaMu kerana perjuangan kami habis smpai disini "
amiiiin~maka ramai yg bersyukur..

. tapi .
betul ka sampai situ jak??
. kawan-kawan .
 .belum habis lagi laa perjuangan kita .
. belum freedom sangat laa selagi kita tak dapat result lagiii .
. bcOz .
we need to
'keep our relationship between us and Allah .
  our SPM result still not release .
the very best of what we have done in SPM examination is not guarantee for our SPM result . 
HE can change for whatever HE wants .
if we forget HIM , HE will forget us . 
bay in mind ,
just do what we MUST to do for HIM .
so , think about it .'
(copied frOm Nasz.status)

betul laa kan.
. freedom dari SPM jak pun kawan-kawan .
freedom pun freedom jugak
jangan lupa minta dengan Tuhan kemudahan kelancaran segala nya
untuk kertas-kertas kita yang diperiksa oleh pemeriksa. 
samasama kita minta dengan Allah supaya dapat pemeriksa yang baik
dan semoga semuanya perfectly done .

freedom punye freedom
buatlah bendabenda yang berfaedah ya kawankawan

ACTUALLY kawankawan :)
perjuangan kita TIDAK habis sampai disini sahaja.
masih banyak perjuangan yang belum diperjuangkan.
video

- SAHABAT -

. kejarlah Akhirat untuk dapat kebahagiaan diDunia .

ini sekadar untuk dikongsi sebagai peringatan
supaya kawankawan dan saya
tidak terlalu suka dengan freedom ni..
sekian,,yang betul semuanya dari Allah,
yang silap semuanya berbalik kepada diri saya sendiri :))
. sebab saya sayang kawankawan .

. by cikAnS .

Sijil Penentu Masadepan


Assalammualaikum w.b.t..
Alhamdulillah..bersyukur ke hadrat Illahi kerana dengan izinNya saya dapat lagi berceloteh di ruang blog ini.Nampaknya,anak kelahiran 1994 semakin gembira bila diisytiharkan bahawa 14 Disember 2011 akan berakhirnya SPM.Pelbagai rancangan sudah disusun rapi bagi memenuhi cuti panjang mereka.Ramai yang sedang memasang niat untuk bekerja mencari duit disamping pengalaman itu sendiri.Tidak lepas juga pada mereka yang ingin belajar memandu,menjahit dan ada pula yang terpilih mengikuti program PLKN.Mungkin bagi mereka yang mendapat PLKN pasti segala rancangan harus dilupakan,namun jangan sedih..pasti ada sesuatu yang lebih baik ALLAH nak berikan pada kamu kerana kamu merupakan insan yang terpilih.Walaubagaimanapun,dalam kita seronok nak merealisasikan hajat kita,saya nasihatkan agar kita janganlah lupa pada ALLAH.Seperti Madam Step kata pada jamuan akhir tahun form 5..janganlah lupa pada agama yang selama ini kita pelajari.Mungkin pada kita Madam adalah orang bukan Islam tapi tak salah sekiranya kita mengambil ia sebagai satu peringatan dan pengajaran,malu juga bila orang bukan Islam berkata begitukan...SPM dah pun selesai adakah kita patut berasa lega??Ek..jangan dulu..SPM merupakan penentu masadepan kita.Di sinilah titik permulaannya perjuangan kita.Kita mahukan sesuatu yang membawa kita kepada keredhaan ALLAH bukan kerana pada nama atau nilai.Semoga apa yang kita pilih untuk jalan kita yang seterusnya adalah dengan niat yang ikhlas.Jangan tersalah pilih,,kerana dunia ini takkan undur ke belakang tetapi sentiasa maju kehadapan.Janganlah kita asyik mengeluh dengan segala duygaan dan tanggungjawab yang diberikan kerana disetiap penghujung kesusahan kita itu pasti ada kesenangan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...